Thursday, August 15, 2024

Kaksi ravitsemusaiheista kirjaa

En enää muista, mistä sain vinkin näistä kirjoista vai huomasinko ne vain itse kirjastosta, mutta pari kirjaa tuli laitettua jossain vaiheessa varaukseen. Aina ne tulee samaan aikaan, jolloin lukemisessa kestää - saatikka, että sisäistää oppimansa. Näissä ravitsemuksellisissa kirjoissa on aina se vaativuus, että luettu tieto täytyy myös ymmärtää ja sisäistää. Olen aina tietyllä tasolla ollut kiinnostunut lääketieteestä - en ehkä perinteisesti siten että olisin hakeutunut sellaista opiskelemaan, mutta lääketieteestä ravitsemuksellisesti. Palaset jotenkin taas ovat loksahdelleen uomiinsa ja ravitsemus lääketieteellisesti ja ihmisen elimistö on ihan supermielenkiintoista. Sen taas totesin, kun luin ensimmäistä kirjaa. 

Olen aloittanut tätä kirjaa, mutta en ole vielä kovin pitkällä. Teksti on aika vaikeahkoa ja vaatii paljon aikaa, että ymmärtää ja sisäistää. Mutta ihan supermielenkiintoista. Olen vasta päässyt alkuosaan, jossa puhutaan aivoista, ihmisen elimistöstä ja mm. Alzheimerin ja muista taudeista. Kirjan myöhemmässä vaiheessa käsitellään ilmeisesti eri ravintoaineita ja elintarvikkeita. Veikkaan, että tämä kirja täytyy uusia monen monta kertaa, aika mahdotonta saada kuukaudessa luettua.


Tämä toinen kirja on ilmeisesti tullut laitettua varaukseen ihan mielenkiinnosta. Kirja vaikuttaa aika paksuhkolta ja saattaapi taas kestää, että saan senkin luettua. En ole vielä aloittanut sitä, koska ensin pitää saada tuo ensimmäinen kirja luetuksi. Tältä kirjalta odotan ehkä vain oman uteliaisuuden tarpeen tyytymistä. :D On mielenkiintoista päästä lukemaan kirjaa ja onko siinä sellaista tietoa, mikä yhdistyy jonkin toisen ravitsemustiedon kanssa. Tässä kirjassa ei sinänsä kiinnosta nuo 4 viikon ruokavalio-ohjelmat jne vaan oikeastaan haluan enemmän tietää, yhdistyykö joku tieto muun opitun tiedon kanssa. Tuleeko tästä kirjasta jotain uutta ja kokeiltavaa tietoa itselleni? Se on ehkä se, mikä kirjassa kiinnostaa eniten. 

On ihan eri motivaatio lukea tällaisia kirjoja silloin, kun on se oma ja oikea motivaatio niihin verrattuna esimerkiksi peruskoulussa, jossa vaan on luettava jotain ainetta, mikä ei innosta välttämättä yhtään. Tai vaikka innostaisikin, mutta että osaisit sisäistää ja soveltaa sitä tietoa muuten. 

2 comments:

  1. Terveellinen ravinto tuntuu kiinnostavan laajemmaltikin, kun näissä kirjoissa on kirjastossa jono.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oho, eli täytyy lukea nämä siis vikkelästi, tuskin saa uusittua. :)

      Delete