Tuesday, July 23, 2024

Lisää terveysaiheisia kuunteluvinkkejä - Terveyssummit podcast

Löysin Spotifystä terveyssummitin podcastin. Spotify taitaa olla ainut maksullinen palvelu, jota käytän tällä hetkellä, niin täytyy ottaa ilo irti siitä kunnolla. Terveyssummitin podcastissa jaksoja on tällä hetkellä noin 7 ja kaikki keskittyvät terveyteen liittyviin asioihin. Niinpä kiinnostuin siitä ja en ole vielä läheskään niitä kaikkia jaksoja kuunnellut. Saatan kuunnella ne myös mielenkiintoisuusjärjestyksessä, enkä  kronologisessa järjestyksessä. En ole varma, voiko niitä kuunnella ilman Spotifyn maksullista palvelua.

Ensimmäisenä kuuntelin jakson nimeltä Lääkärinä Jenkeissä, mikä kertoo lääkärin ajatuksista New Yorkissa. Jaksossa on vieraana eläköitynyt suomalainen lääkäri. Jaksossa puhuttiin mm. lääkärin työn eroista Yhdysvalloissa ja Suomesta sekä myös ruokatottumuksien vaikutuksesta terveyteen. Ihan mielenkiintoinen jakso!

Toisena kuuntelin jakson nimeltä Vastuu omasta terveydestä. Tässä jaksossa puhuttiin mm. kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, terveydestä ja siitä kuinka oikeanlaisella ruokavaliolla ja elämäntapamuutoksella on ollut iso vaikutus mm. uupumuksesta parantumisesta ko. henkilöllä. Niillä pienilläkin muutoksilla on iso vaikutus terveyteen. Jaksossa käsitellään myös suoliston terveyttä, ruokavalion merkitystä ja stressinhallintaa. Välillä nämä ajatukset olivat suoraan kuin omista ajatuksistani. Tässä maailmassa on helppoa sortua mustavalkoiseen ajatteluun ja se on joko tai. Mutta eihän se ihan aina niin mene. Monesti on olemassa myös sellainen kultainen keskitie, joka on jokaisen itse määrittelemä asia ja maailmassa on miljoona harmaan sävyä. Siinä, missä tekee terveellisiä valintoja omalle keholle ja itselleen, ei sulje pois sitä, etteikö esimerkiksi käyttäisi lääkkeitä jossain tilanteissa, jos jossain vaiheessa elämässä tulee jokin tilanne/sairaus eteen. 

Iso kuuntelusuositus tälle podcastille! Blogi on viettänyt vähän hiljaiseloa kesän ajan, vaikka aiheita olisi paljon, joista haluaisin kirjoittaa. Katsotaan, miten ne muotoutuvat tulevaisuudessa! Lisäksi on mietinnässä asia, johon haluaisin tarttua, mutta silti epäröin. Hassua, kun itse aina sanon muille, että tartu mahdollisuuksiin, mutta eihän se aina ole niin helppoa todellisuudessa kenellekään. 

Löysin myös toisen ravitsemusaiheisen podcastin spotifystä - Terveyttä ravinnosta podcast. Sieltä olen tosin kuunnellut vasta verensokeri jakson ja sekin podcast vaikutti hyvältä. 

Tällaisia kuuntelusuosituksia kesälle. 

2 comments:

  1. Kiitos kuuntelusuosituksesta. Minulla on äänikirjapalvelu, jonka ajattelin nyt lopettaa, kun ei vaan tule kuunneltua, niin turha siitä on maksaakaan. Podcasteja katson Youtubesta, mutta varmaan on muitakin vaihtoehtoja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. En myöskään halua maksaa monesta eri palvelusta ja siksi en ole käyttänyt hetkeen äänikirjapalveluita. Youtubesta katson myös neulekanavat sekä jotain muita kiinnostavia aiheita.

      Delete