Thursday, July 18, 2024

Maria Nordin: Eroon oireista

Nyt seuraa vähän erilaisempi kirjavinkki. Tähän kirjaan jonotin varmaan noin pari vuotta. Taisin laittaa kirjan varaukseen joskus vuonna 2021 ja 2023 syksynä sain sen. Kirja on yli 400 sivua pitkä ja todella tiivis tahti saa olla, että saa kuukaudessa luettua. Mutta sain kun sainkin. Onneksi kirja on kuitenkin helppolukuinen ja layout sellainen, että saa suht nopeasti luettua. Tälläkin hetkellä jonoa on yli 200 ihmisen verran. 


Halusin lukea kirjan, koska se on mielenkiintoinen ja niin monen ihmisen kokemukset ovat positiivisia tämän kirjan kautta tai oikeastaan sen menetelmän kautta. Halusin lukea kirjan myös uteliaisuudesta: mikä siinä on sellaista, että sitä paheksutaan ja mikä siinä on sellaista, että osan ihmisten oireista ihan aidosti oikeasti paranee. Pelkkä kirjan lukeminenhan ei paranna yhtään mitään, se toivottavasti on kaikille selvää. Mutta metodi on mielenkiintoinen ja monissa kohdissa ajattelin "makes sense". Niin monessa kirjan osissa on myös sanottu, että kirja ei korvaa lääkärinhoitoja tai lääkkeitä, että välillä en kyllä ymmärrä, että miksi Mariaa on syytetty siitä, mistä sanotaan ainakin 5 kertaa jo kirjan ensimmäisten lukujen aikana. Maailma on välillä ei-maalaisjärkinen paikka. Monesti myös tuntuu, että Marian arvostelijat ovat heitä, jotka eivät ole kirjaa lukenut ja/tai heitä, jotka eivät tiedä näistä asioista mitään/ole perehtyneet aiheeseen. 

Itse en tehnyt kirjan harjoituksia vaan keskityin lukemaan ja ymmärtämään luetun. Mutta suosittelen kirjaa kaikille luettavaksi avoimuudella ja uteliaisuudella. Lähinnä se, että jos niin moni ihminen on päässyt vaikkapa allergioista tai joistain muista jutuista eroon kyseisen menetelmän avulla, niin sille kannattaa antaa mahdollisuus. Edelleen pelkkä kirjan lukeminen ei nyt paranna ketään, mutta oma itsetuntemus ja avoimuus uusia menetelmiä kohtaan ja harjoitteet voivat jopa parantaa. Eivät ehkä kaikkia, mutta eipä se mitään maksa, jos kokeilee eri asioita. Menetelmä perustuu tietoisuustaitomenetelmään ja neuroplastisuuteen. Ihmisen keho on kokonaisuus, ja jokaisella osa-alueella on merkitystä toisten osa-alueiden kanssa toimimisessa. Itse olen utelias luonteeltaan ja kiinnostun monista eri asioista ja kirja oli kyllä erittäin mielenkiintoinen. Ehkäpä sen lukee vielä toisenkin kerran, jos tulee tarve / tilaisuus. Kirjan teksti on helppolukuista ja sen kyllä ymmärtää hyvin. Toki kirjaan kannattaa keskittyä kunnolla. Kirja ei ole mitenkään vaarallinen eikä siitä tai sen asioista mitään haittaa itselle tule. Ehkä se, että saatat alkaa ajatella asioista eri tavalla ;) Mutta se on vain rikkaus ja avaa ovia uusiin juttuihin! 

Oletko sinä lukenut Eroon oireista kirjan tai haluaisitko lukea?

2 comments:

  1. En nyt muista aivan varmasti koskiko Maria Nordinille annettu uhkasakko näitä oppeja vai oliko kyseessä kotisynnytyksiin rohkaiseminen. Sen jälkeen tuli vielä eläintenpitokielto, johtuen tavasta, jolla hoiti kissaansa ja kanaansa käärmeenpureman jälkeen. Tasaisin väliajoin näitä putkahtaa uutisvirtaan. Kirjaa en ole lukenut - ehkä pitäisi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, tästä kirjasta oli ne jutut mutta Korkein hallinto-oikeus taisi poistaa ne loppujen lopulta. Ja siihen juuri viittasin että kirjassa on sanottu ainakin 5 kertaa se mistä häntä on syytetty joten ne syytökset ovat vähän hataralla pohjalla kun eihän kirja siihen kannusta tai se on otettu huomioon kyllä kirjassa.

      Mitä tulee tuohon eläinasiaan niin siitä kannattaa katsoa youtubesta video, jossa se on selitetty tarkemmin miten homma meni, sekään ei ole niinkään kuten lehdet tai oikeus väittävät. Nimittäin eläimiä ei ollut jätetty hoitamatta kuten on väitetty. Yhtään nyt olematta kenenkään puolella mutta monia outoja ja epäloogisia piirteitä siinäkin syytteessä ja käräjäoikeuden tuomiossa.

      Delete