Tuesday, April 16, 2024

Terveellisemmät suklaamuffinssit

Tässäpä ensimmäinen tämän blogin resepti. Näiden suklaamuffinssien leipominen on todella helppoa ja lisättyä valkoista sokeria näissä ei ole. Resepti on bongattu yhdeltä Instagram-tililtä, mutta muokkasin sitä vähän. Puolitin ainesosat ja vaihdoin maapähkinävoin tilalle Foodinin herkkuisa levitteen ja jätin hunajan pois, ihan siitä syystä, ettei meillä ollut sitä. Tämä on yksi resepti, jolla leivon nykyisin. Leipominen on kyllä vähentynyt sieltä vuoden 2020 ajoilta todella paljon. Silloin, kun leivon, niin leivon ilman valkoista sokeria. 

Terveellisemmät suklaamuffinssit (9 kpl)

1 kypsä banaani

1 kananmuna

1 dl Foodinin herkkuisa suklaalevitettä (alkuperäisessä reseptissä oli maapähkinävoi)

1,25 dl maitoa

1 tl vaniljauute

----

3 dl kaurajauhoja (kaurahiutaleet saa jauhoiksi sauvasekoittimen avulla, jos ei halua ostaa valmiita kaurajauhoja)

2 rkl kaakaojauhetta (valitse sellainen, jossa ei ole lisättyä valkoista sokeria)

1 tl leivinjauhe

0,5 tl soodaa

Sokeritonta suklaata muffinssien päälle

175 astetta, noin 25-30 minuuttia

Sekoita nuo viivan yläpuolella olevat ainekset sauvasekoittimessa tai muussa laitteessa sileäksi. Sekoita kuivat aineet (viivan alapuolella olevat ainekset) keskenään ja lisää ensin sekoitetut ainesosat näiden kuivien ainesosien joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita taikina muffinssivuokiin. Ripottele päälle rouhitut suklaat. Paista uunissa 175 astetta, noin 25-30 minuuttia.

Helppoa, hyvää ja terveellisempää kuin sokerilla tehdyt muffinssit. Tämä resepti on jäänyt myös meille vakioreseptiksi ja silloin kun tulee tarve saada esimerkiksi kahville jotain makeaa, niin leivon näitä tai jotain muuta, missä ei ole valkoista sokeria tai vehnäjauhoja. Tämä resepti on oikeasti todella helppo ja sen osaa jokainen eikä siihen mene kuin max 15 minuuttia + uunissa oloaika. 

Toki, jos on tottunut kaikkiin makeisiin vehnäleivonnaisiin ja ns. tavallisiin suklaamuffinsseihin, niin tällaisten ns. terveellisempien herkkujen maku saattaa tuntua aluksi oudolta. Mutta ihminen tottuu uusiin makuihin ja kaikki riippuu tietenkin omista valinnoista, millä tavalla haluaa leipoa. Uskon, että sokeri, vehnä ja kaikki se, mihin olemme tottuneet, ei ole meille hyväksi pidemmällä tähtäimellä, ja siksi olen halunnut muuttaa omaa ravitsemusajattelua ja leipomistapaa.

Uskaltaisitko kokeilla? :D

2 comments:

  1. Tätä pitää kokeilla. Itse en suklaasta, enkä makeista leivonnaisista niin välitä, mutta puolison voisin yllättää. Hän on suklaafani.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva jos kokeilet. Meillä tykättiin, ja aikanaan josta reseptin bongasin, moni tykkäsi mutta toki nämä ovat makuasioita. :)

      Delete