Tuesday, April 23, 2024

Glukoosikumous - Hallitse helposti verensokeriasi - osa 1

Bongasin tämän kirjan somesta. Aiemmin on nyt varmaan jo tullut ilmi, että tällaiset ravitsemukseen ja terveyteen liittyvät kirjat kiinnostavat. Laitoin tämän kirjan varaukseen kirjastosta ja noin puolen vuoden odotuksen jälkeen sain sen käsiini. Lääketieteelliset asiat ja hyvin vaikeaselkoiset ravitsemusasiat eivät ole olleet mitenkään helppoja minulle (koskaan) ja en ole koskaan ollut mitenkään erityisen hyvä esimerkiksi siellä ravitsemustieteiden perusopinnoissa. Jännitin vähän, että millainen kirja on ja ymmärränkö siitä mitään. 


Kuinka väärässä olinkaan! Kirja on todella helposti luettavissa ja opeteltavissa. Oppimista auttaa kirjan todella monet graafiset käyrät, joiden avulla havainnollistetaan esimerkiksi glukoosipiikkiä. Näiden vuoksi kirja ei ehkä sovellu äänikirjaksi. En tiedä tosin, miten kirja on luettu äänikirjapalveluissa. Mutta silti uskon, että jotain kirjasta jää varmasti mieleen, vaikka sen kuuntelisi. Enemmän tosin jää mieleen, jos sen lukee, niin näkee kaikki asiat. Varsinkin, jos on visuaalinen oppija, niin uskoisin, että kirjan asiat jää todella hyvin mieleen. Mitä opittavaa kirjasta löytyy?

Kirjaa on kuvattu näin: Kirja tarjoaa 10 yksinkertaista ohjetta, jotka auttavat tasapainottamaan glukoositasoa ja pääsemään eroon ikävistä oireista. kuten väsymyksestä, mielialan vaihteluista ja hormonaalisista ongelmista. Glukoosin hallinta vaikuttaa jaksamiseen ja uneen, mielialaan, ikääntymiseen tuomiin muutoksiin ja ihon hyvinvointiin. Kirjailija on perehtynyt  siihen, kuinka verensokerin tasapainottaminen vaikuttaa terveyteen. Kirjan kirjoittaja on perustanut myös Glucose goddessin yhteisön, ja sen avulla miljoonat ihmiset ovat saaneet avun heidän terveydellisiin ongelmiinsa. 

Kirjassa on minusta hyvää se, että se ei painotu mihinkään ruokavalioon. En muutenkaan tykkää labeloida ruokavalioita. Eli tavallaan miten ikinä syötkään tai mitä ruokavaliota noudatatkaan, niin kirjasta saa vinkkejä. Tästä postauksesta tulisi ihan hirmu pitkä, niin ajattelin jakaa tämän kahteen osaan ja seuraavassa osassa kerron näitä kirjan vinkkejä. Suosittelen kyllä lukemaan kirjan ja asettumaan kirjan varausjonoon, sillä luettuna se toimii aina paremmin ja siitä saa enemmän irti kuin seuraavasta blogipostauksesta. Kirjan lukee myös suht koht nopeasti, sillä ne käyrät yms tekee sen, ettei tekstiä ole paljon kaikilla sivuilla. Luin itse kirjan kuukaudessa, reilusti ennen kirjan eräpäivää, vaikka mietin, että saanko kuukaudessa luettua. Luotan siis, että muutkin saavat kirjan luettua kuukaudessa, vaikka kirjojen lukuaikaa olisi vähän ja olisi ns. hidas lukija. Tämä ei ole myöskään minkään sortin kirjan promoamispostaus, enkä hyödy mitenkään tämän kirjan esittelystä, annan vain vinkin hyvästä kirjasta. Kirjan vinkit ovat myös sellaisia, että jokainen voi poimia sieltä ne, jotka resonoi itselle. Mutta tarkemmin näitä vinkkejä noin viikon päästä.

Kiinnostuitko? Laitatko kirjan varaukseen kirjastosta? Vai oletko jopa lukenut jo kirjan? Kerro siinä tapauksessa, mitä mieltä olit kirjasta!

2 comments: