Kauppojen hyllyt pursuavat myös erilaisia hilloja. Vaikka hillo nyt ei välttämättä kuulu päivittäisiin ruokiin, mutta niidenkin suhteen kannattaa lukea ainesosaluettelot. Harvassa on nimittäin hillot, jotka eivät olisi kyllästetty sokerilla. Terveelliset valinnat lähtevät pienistä valinnoista. Pieniä, hyviä valintoja kun tekee, niin kierre on jatkuvaa ja huomaat, että olet tehnyt paljon hyviä valintoja oman terveyden eteen. Kaikkea ei tarvitse muuttaa kerralla, mutta aloita parempien vaihtoehtojen tekeminen jo tänään!
Katsoin huvikseni muutaman eri valmistajan hillojen ainesosaluetteloita. Tässä yksi:
Sokeri, mansikka, vesi, sakeuttamisaine (E 440), happamuudensäätöaine (E 330), säilöntäaine (E 202). 100 g tuotetta sisältää 35 g marjaa.
Ensimmäisenä ainesosana sokeri ja kolmea eri lisäainetta. Tuote sisältää reilusti alle puolet sitä marjaa.
Omena, sokeri, vesi, mansikka, mustikka, vadelma, sakeuttamisaine (E 440), happamuudensäätöaine (E 296), säilöntäaine (E 202). 100 g tuotetta sisältää 50 g marjaa ja hedelmää.
Tätä puolestaan mainostettiin "vähempisokerisena". Puolet hillosta on sokeria ja kolmea eri lisäainetta. Lisäksi sokeria on enemmän kuin marjoja.
No mikä se parempi vaihtoehto sitten on?
Kuva lainattu netistä.
Tämä on se parempi valinta mitä tulee sokeriin. Toki tässäkin on pari lisäainetta, kuten esimerkiksi sitruunahappo, jonka saisi mielellään jättää pois. Näillä tuotteilla on valtava hintaero. Tavallinen hillo taitaa olla parin euron luokkaa ja tämä hillo on viiden euron luokkaa. Kyllähän se kirpaisee, kun tätä ostaa, mutta mieleni ei ainakaan anna periksi ostaa sokerillista hilloa.
Parhain valinta taitaisi olla itsetehty hillo, jonne ei välttämättä tulisi yhden yhtäkään lisäainetta ja makeutuksen voisi itse päättää. Tästä seuraava vaihtoehto on ilmeisesti tehdä itse hillot.
Kerro kommenteissa parempi vaihtoehto hilloksi, jos tiedät sellaisen!
Näitä ei onneksi tarvitse miettiä, kun en tykkää hilloista, enkä käytä. Ehkä yksi vaihtoehto voisi olla sokeroimattomat soseet, joita myydään kaupoissa. Olen bongannut mangon, mustikan, omenan ja päärynän. Tuoteselosteita en ole lueskellut, mutta ilman lisä- ja säilöntäaineita pitäisi olla, esim. Bonne-tuotemerkillä.
ReplyDeleteJoo, eivät nämä päivittäisessä käytössä itsellä ole mutta lapsen takia yritän etsiä aina parempia valintoja koska lapset nyt rakastavat lettuja, pannareita ja vohveleita ja sokerihilloa en suostu ostamaan :D
DeleteBonnen soseita tulee välillä käytettyä leivonnassa, ruoanlaitossa ja missä nyt milloinkin ja ne ovatkin tuttuja!