Nyt ajattelin toivottaa hyvät vapputoivotukset ja jakaa hyvän ja paremman donitsireseptin. Terveellisempi syöminen ei tarkoita, etteikö voisi herkutella mutta sen voi tehdä niin paremmin ja elimistö kiittää!
Olen jo useamman kerran tehnyt parempia donitseja kuin kaupan sokeriset versiot joten uskallan suositella tätä reseptiä ihan jokaiselle. Nämä donitsit ovat niin paljon paremmat kuin kaupan versiot sokerimunkeista. Resepti löytyy Annin Rakas Herkkusuu kirjasta sekä myös hänen nettisivuilta täältä.
Muokkasin reseptiä kuitenkin sen verran, että tein kokonaan ne kaurajauhoista ja hyvin onnistui. Lisäksi jätin banaanin pois, koska meillä ei ollut sopivan tummaa banaania ja laitoin omenasosetta 1 dl. Kuorrutin sulatetulla suklaalla ja päälle voisi laittaa vielä kuivattua marjarouhetta, kookoshiutaleita tai strösseleitä. Sulatettu suklaa oli Brunbergin sokeritonta suklaata, sitä ei kuitenkaan ole yhdessä donitsissa paljon. Ei e-koodeja, ei lisättyä sokeria, ei vehnää ja maistuu niin hyvältä! Reseptissä oli myös muunlainen kuorrutus, muistaakseni taateleista tehty kinuskikuorrute. Kuulostaa vaikealta mutta ei se ole, kurkkaa ylemmän linkin takaa! Mietittiin tovi kyllä sitäkin, jos oltaisiin tehty se näihin, mutta sitten seuraavalla kerralla se!
Mietin pitkään muutama vuosi sitten donitsipellin ostoa, koska en halua ostaa turhia juttuja tai yhden käyttökerran juttuja kotiin. Mutta on kyllä ollut hyvä ostos. Näitä on tehty vuosittain useamman kerran ja miksei donitseja voisi tehdä muulloinkin kuin vain vappuna.
Nyt ihanaa vappuaattoa ja vappua kaikille!
En ole tiennyt, että on olemassa donitsipeltejä. Varmaan se on kätevä, jos kerran useamman kerran vuodessa teet donitseja.
ReplyDeleteJep, kaikkea löytyy! Pari kertaa ehkäpä, koska leipominen on vähentynyt mutta ainakin aina vappuna on helppo tehdä eikä tarvitse ostaa valmiita. :)
Delete