Sain lahjaksi @terveellisetherkut henkilön eli Tiina Savolaisen kirjoittaman reseptikirjan. Ei siis arvostelukappalelahjaksi vaan ihan perheeltä lahjaksi. No olin kyllä toivonut tätä kirjaa, koska nykyisin leivon lähes kaiken tuon yllämainitun tilin takana olevilla resepteillä ja tiesin, että kirja tulee olemaan hyvin luettu ja käytetty meillä. Teen nykyisin muuten kaikki täytekakutkin tuon tilin takana olevalla täytekakkuresepteillä. Se on niin paljon parempi vaihtoehto ja yleensä kaikki myös kehuvat näitä reseptejä eikä se ole mitenkään huomattavissa, että olisi jotenkin erilaisempi täytekakku.
Kirja kuitenkin jäi vähän muiden kirjojen jalkoihin, enkä ehtinyt siihen tutustumaan heti niin paljon kuin halusin. Onneksi kirjatkaan eivät vanhene ja tässä on koko vuosi aikaa tehdä ruokaa kirjan resepteillä. Helmikuussa kuitenkin kokeilin jo kahta eri reseptiä ja nyt päätin kirjoittaa kirjasta reseptikokeilujen jälkeen. Reseptit ovat jaettu eri kategorioihin: kasvis, liha, aamu/välipalat, makeat. Ensimmäisenä kokeiluun pääsi mustikkamuffinssit ja niistä tuli superhyviä ja parempi vaihtoehto kuin valkoisella sokerilla ja vehnäjauhoilla leivotut muffinssit. Herkutella voi niin paljon terveellisemminkin ja elimistö kiittää. :D
Toinen resepti oli, jonka kokeilin, niin uunimunakas. Se oli myös hyvä ja helppo lounasvaihtoehto. Tulee nopeasti ja ei tarvitse töiden lomassa kuluttaa aikaa ruoanlaittoon ja ennen kaikkea; ruoan jälkeen ei tule mitään väsymyksiä ja verensokerit pysyvät tasaisina. Resepti on yhden henkilön annos eli jos on useampi syöjä, niin tuplaa ainekset.
Mietin jo, että mitä kokeilen seuraavaksi ja mieli tekisi kokeilla joko mysliä tai näkkäriä. Näitä en syö muuten kyllä kovinkaan usein, mutta itsetehdyt vaihtoehdot ovat niin paljon paremmat kuin valmiit kaupan vastaavat.
Seuraavaksi kokeiluun:
** Rahkavohvelit (tekisin kyllä letuiksi koska ei löydy vohvelirautaa)
** Mustikka-ricottakakku
** Mantelipalat
Suosittelen ainakin tutustumaan kirjaa ja rohkeasti kokeilemaan uusia terveellisempiä reseptejä ja muuttamaan makutottumuksia. Eivät ne kokeilut aina itselläkään mene putkeen mutta kun oppii ainesten käyttäytymistä ja omat makutottumukset muuttuvat niin reseptejä saattaa jäädä jopa vakiokäyttöön.
Yhden kauraleipäreseptin kokeilin myös Tiinan Instagramtililtä ja se oli hyvä. Se kokeilu ei mennyt ihan kuten kuvissa, sillä leivistä tuli aika matalat, enkä saanut niitä halkaistua mutta eihän se mitään haitannut, kun sitten ne olivat enemmän rieskoja kuin halkaistavia leipiä kuten kuvassa. Kerron tämän siksi, että kokeileminen kannattaa aina ja se ei haittaa vaikka ei tulisi juuri kuten kuvissa tai tekijällä ja myös siksi, ettei ne kokeilut mene itselläkään aina täysin samalla tavalla kuten kuvissa. Seuraavalla kerralla voi tehdä paremmin, näin saa myös itseä totutettua uusiin juttuihin.
Tällä hetkellä on luettava eräs prosessoituun ruokaan liittyvä kirja ja siitä sitten lisää piakkoin. Se on muuten todella mielenkiintoinen, vaikka laaja ja paksu kirja. Saa nähdä saanko sen luettua kuukaudessa.
Onko Vähähiilihydraattista hyvää kirja tuttu vai tuliko uutta?
No comments:
Post a Comment