Sunday, May 19, 2024

Terveellisempien reseptien kirjoja

Mulla on tapana laittaa kirjastosta myös reseptikirjoja varaukseen. Niitä on kiva lukea ja katsoa, löytyisikö jotain kivoja reseptejä ihan vakkarikäyttöön. Virpi Mikkosella, Instagramissa @vanelja, on kivoja reseptejä ja hänen Instagram on todella kaunis. Laitoin viime kesänä Virpin kirjoja varaukseen useita ja niistä piti jo aiemmin kirjoitella, mutta jotenkin se sitten jäi. Huomasin, että useat kirjat samanaikaisesti oli vähän liikaa ja kiirehän siinä tuli taas selata ja napata reseptit talteen. Muistaakseni otettiin muutamat reseptit talteen ja on niitä taidettu kokeillakin.

Tällä kertaa huomasin Virpin kirjan vuodelta 2021 Kiitos hyvää kesää kirjaston hyllyillä muiden kesäreseptikirjojen kanssa. Pysähdyin ja nappasin mukaan. Jospa yhteen kirjaan ehtisi perehtymään helpommin ja ehtihän siihen. Kirjassa on reseptit jaoteltu kolmeen eri kategoriaan: Aamuun, Päivään ja Makeaa. Jokaisessa kategoriassa on lähemmäs 20 reseptiä eli kirjassa on todella paljon reseptejä. Osa resepteistä on sellaisia, ettei ole aineksia kotona ja vähän erikoisempia aineksia tarvitaan kohtuupaljon. Nämä tällaiset reseptit jäävät aina itseltä vähän sivuun ja kokeilematta, kun ei jaksa ostaa paljon uusia aineksia kotiin. Erityisesti tykkäsin sellaisista resepteistä, jotka on jo otsikoitu kolmen aineksen x asia. Tällöin melkeinpä katsoin suoraan heti ne reseptit ja moni niistä meneekin kokeiluun.

Omia suosikkireseptejä kirjasta:

** Kolmen raaka-aineen suklaapiiras. Tässä yksi ainesosa on sellainen, jota en ole käyttänyt leivonnassa ja voisi kokeilla, minkälaisen tuntuman se tuo reseptiin. Tähän tulee banaania ja jäin miettimään, että kuinka paljon se maistuu. Banaani on toki ok leivonnassa, mutta leivonnaisista välillä huomaa/maistaa että on käytetty banaania ja välillä sitä haluaisi leipoa ilman banaania. 

** Mansikkamehujäät. Aina kesän lähestyessä itsetehdyt mehujäät houkuttelevat. Ne nimittäin menee todella helposti kesäherkusta ja ovat vielä helppo tehdä pakastimeen. Kaupan mehujäät ovat melkoisia sokeri- ja lisäainepommeja ja niitä en halua ostaa. Itsellä ei ole mitään herkkuhimoja kaupan mehujäihin, mutta lapsiin mehujäät aina vetoavat. Joten näitä voisi helposti tehdä lapselle pakastimeen valmiiksi.

** Vesimelonijäätelö.  Tässä aineksia on 3-4 ja kaksi voi ainakin helposti jättää pois. Tätä on pakko kokeilla, nimittäin yksi ainesosa on sellainen jota en ole aiemmin käyttänyt. Tämä vaikuttaa siltä, että menee just kivasti helposta ja terveellisestä herkusta. 

Kirjassa on paljon reseptejä arkiruokiin ja erilaisiin leivonnaisiin. Nyt kun on vähän enemmän sinut eri ainesosien kanssa niin reseptit vaikuttavat ihan helpoiltakin ja kivoilta. Esimerkiksi porkkanaranskikset olisi oiva vaihtoehto arkiruokiin. Kirjassa on kivoja kakkureseptejä ja muffinssireseptejä joista varmasti saisi kivoja kesätarjottavia. Jos kaipaa aamiaisleipien tilalle jotain uutta aamupalaksi, niin siihenkin löytyy hyviä vaihtoehtoja. Kirjan kuvat ja koristelut ovat todella kauniita.

Kirjan resepteissä on käytetty jonkin verran erilaisia (terveellisiä) yrttejä ja kukkiakin esimerkiksi kuusenkerkkää, syreeni, ruusu, ja jopa voikukkaa. Ne voi vaikuttaa ensikertalaiselle oudoilta tai voi tulla fiilis "että uskaltaakohan tätä kokeilla". Ne voi toki jättää pois, jos epäilyttää. Eikä niitä tietenkin kannata kerätä kaupunkialueelta saasteiden takia. 

Taidan napata vielä aamupalakeksien reseptin (kuvassa) talteen. Ne menee todella hyvin terveellisestä keksireseptistä. Kirjan kuvat ovat kyllä todellista silmänruokaa: niin ihania! 

Oletko sinä tutustunut Virpi Mikkosen reseptikirjoihin? Muistaakseni viimeisin Parempaa pikaruokaa on ilmestynyt vuonna 2022 ja sekin pitäisi taas lainata uudestaan. 

No comments:

Post a Comment