Tykkään lukea erilaisia kirjoja ravitsemuksesta ja ravinnosta. Oon ehkä silleen keskivertoa enemmän kiinnostuneempi ravinnosta/ravitsemuksesta ja siksi näitä ravitsemusaiheisia kirjojakin tulee luettua laidasta laitaan. Jos muuten kirjoitan täällä jostain kuten vaikkapa taannoin vinkkasin unikirjasta, niin se ei tarkoita, että aihe olisi välttämättä ajankohtainen itselle tai että itse kärsisin jostain asiasta. Ajattelen asioita vähän laajemmasta, yleensä väestöllisestä, perspektiivistä ja sitten täällä tulee kirjoitettua siitä, mistä on lukenut, tai on muuten ajankohtaista. Sokeri nyt on aina sellainen aihe, joka puhututtaa ravitsemuspiireissä.
Tämän kirjan näin ehkäpä ensimmäistä kertaa jossain blogissa ja sitä kautta laitoin varaukseen. Se tuli kesällä ja saatoin muuten uusiakin sen pari kertaa. Viime kuukausina on ollut jokseenkin paljon erilaisia kirjoja luettavana ja kaikkeahan ei vain ehdi ja osaa jää vähemmälle huomiolle kuin ehkä haluaisi. Onneksi on uusintamahdollisuudet!
Kirja oli aika sellainen perusteos sokerista, jätti ehkä vähän syvemmät ajatukset pois. Näitä asioita on varmasti jokainen kuullut jo, niin itselle tuntui kirja vähän pintapuoliselta. Esimerkiksi kirjassa ei keskitytty makeanhimon syihin vaan kerrottiin pintapuolisemmalla tasolla. Liitän yleensä itse aina sen syyn johonkin ongelmaan ja ratkoisin sitä syytä, enkä pelkkiä oireita. Toki on hyvä poistaa oireet mutta syvempi ajatus olisi hoitaa jonkin asian syitä eikä pelkästään oireita. Mutta kuten sanoin, niin saatan olla keskivertoihmistä kiinnostuneempi ravitsemuksesta ja se saattaa näkyä myös näin.
Kirjassa oli kuitenkin hyviä vinkkejä kuten 21 päivän ateriaehdotukset (todella kattavat!) ja muutamia hyviä, sokerittomia reseptejä lopussa. En siis sano, etteikö kirjan sanomaa kannattaisi noudattaa tai kokeilla mutta itselle tuli tällaisia havaintoja aiheesta. Tykkään mm. sellaisista ravitsemusasiantuntijoista, jotka "elää kuten opettaa". Aloin myös seuraamaan tämän kirjan kirjoittajaa somessa ja huomasin, että Instagramin puolella jakaa mm. sokerillisia reseptejä. Ja en siis sano, etteikö niin saisi tehdä, mutta jotenkin tykkään siitä elän kuten opetan tyylistä. Lisäksi itse tykkään paremminkin puhua elämäntavasta eikä kuureista tai detoxeista. Mutta hyvä perusteos ja jos joku haluaa sokeridetoxin, niin varmasti kirja auttaa siihen.
Toinen kirja, joka oli reseptikirja.
Tähän olikin sitten varausjono, ja jonka laitoin varaukseen joskus keväällä. Kirja on Sonia Wahlroosin Haarukallinen hyvinvointia. Tämä on reseptikirja. Nyt on pakko myöntää, että tämä kirja jäi vähän taka-alalle. Kesän ajan on ollut kamalasti kirjoja luettavana ja katsottavana ja en milllään ole ehtinyt käymään läpi tarkemmin kaikkia, joten se oli vähän sääli tämän kirjan kohdalla. Voisihan sen toki uudestaankin lainata, jotta ehtisi perehtymään tarkemmin. Ehkä lainaan jossain vaiheessa uudelleen.
Pari reseptitallennusta kuitenkin kirjasta:
** porkkanakakku
** omenainen uunipaistos
Sellaisia kirjoja tällä kertaa!Olivatko nämä tuttuja kirjoja sinulle?
No comments:
Post a Comment