Tuesday, September 16, 2025

Jos kaupan leipä kyllästyttää, niin kokeile tätä

Leipä on nykyisin myös sellainen tuote, että niissä on vaikka ja mitä turhia ainesosia. Pyrin tukea myös leivontabloggaajia tai leivonta-alan yrittäjiä vaikkapa niin, että lainaan heidän kirjoja kirjastosta. Tästä kirjasta ei kyllä mikään muu tullut kokeiltua kuin tämä leipäresepti. Kirjassa on kuitenkin paljon myös suolaisia reseptejä ja leipoisin ennemmin niitä kuin makeita leivonnaisia.

Tämän kirjan idea on myös hauska, kannattaa perehtyä! Perus taikinaresepteillä saadaan tehtyä helposti eri variaatioita. 

Kokeilemisen arvoinen resepti on siis ruisleipäset tästä kirjasta. Koska kirja on maksullinen, niin en voi jakaa sitä reseptiä tänne mutta lainatkaahan kirja kirjastosta ja tutustukaa tähän reseptiin.

Ruisleipien resepti on helppo (itsekin yllätyin, että voiko se olla näin helppoa ja olin jotenkin mieltänyt ruisleipien teon vaikeaksi) ja et tarvitse mitään ihmeellisiä ainesosia. Itse taisin käyttää vielä neitsytoliiviöljyä rypsiöljyn sijaan. Ainut, mikä kannattaa ottaa huomioon, niin on leivontaan käytetty aika. Taikina nimittäin seisoo tietyn ajan ja seisoo vielä tietyn ajan valmiine leipineen. Eli varaa aikaa runsaasti tämän reseptin kokeilemiseen; ainakin 2 h. Ajoissa, kun aloittaa, niin saa tuoreita ja hyviä ruisleipiä vaikkapa iltapalaksi.

Kuulostaako hyvältä?

No comments:

Post a Comment